ciągi
Patrycja : potrzebuuje odpowiedzi .
czy jak rzycamy trzy razy monetą. Prawdopodobiensto wyrzucienia jednego orla jest rowne 1/3
12 cze 22:48
Eta:
|Ω|= 2
3=8
A={(O,R,R) (R,O,R), (R,R,O)}
|A|=3
12 cze 22:51
Patrycja : czyli bedzie 1/3?
12 cze 22:51
Patrycja : mam kolejne pytania pomozesz mi |?
12 cze 22:53
Strawberry: 3/9 = 1/3
3/8 > 1/3
12 cze 22:54
Patrycja : trzech lopakow i dwie dziewczyny ustawiaja sie w szeregu . na ile sposobow moa to zrobic jesli
dziewczynki maja stac z chopakami przemienie
12 cze 22:55
Patrycja : czy odpowiedz to 12?
12 cze 22:56
Patrycja :
12 cze 23:01
Jack:
tak, 12.
12 cze 23:02
Patrycja : ile licz dwucyfrowych o roznych cyfrach mozna utrzymac ze zbior cyfr to 0,1,2,3,4,5,

czy odpowiedz to 25?
12 cze 23:03
Patrycja : Ze zbioru stu liczb naturalnych 1, 2, 3, ..., 99, 100 wybieramy jedną. Jakie jest
prawdopodobieństwo, że będzie ona podzielna przez 2 lub przez 5?
12 cze 23:10
Eta:
pierwszą wybierasz z pięciu cyfr ( bo bez zera)
drugą też z pięciu cyfr,bo bez tej pierwszej ale już z zerem)
z reguły mnożenia mamy:
5*5=25 takich liczb dwucyfrowych
12 cze 23:12
Patrycja : Liczby 1, 2a+2, a+6 tworzą ciąg arytmetyczny dla:
12 cze 23:16
Patrycja : ma byc 0 ,3 1 czy 2
?
12 cze 23:17
Patrycja : prosze o pomoc
12 cze 23:19
Eta:
x,y,z −−− tworzą ciag arytm. => 2y= x+z
1, 2a+2, a+6 −−− tworzą c. arytm
to: 2(2a+2)= 1+a+6
4a+4= a+7
3a= 3
a=1
12 cze 23:19
Patrycja : Rzucamy dwiema symetrycznymi kostkami do gry. Prawdopodobieństwo zdarzenia, że na obu kostkach
wypadnie ta sama liczba oczek wynosi:
12 cze 23:20
Patrycja : czy odpowiedz to 1/6
12 cze 23:22
Patrycja :
12 cze 23:22
Patrycja : prosze o pomoc
12 cze 23:23
Patrycja :
12 cze 23:27
Eta:
tak
12 cze 23:28
Patrycja : Z cyfr {1, 2, 3, 4, 5} tworzymy liczbę trzycyfrową, w której cyfry nie mogą się powtarzać. Na
ile sposobów możemy to uczynić?
12 cze 23:29
Patrycja : dzieki
12 cze 23:30
Patrycja : czy odp to 60 ?
12 cze 23:31
Eta:
5*4*3= 60 sposobów
12 cze 23:31
Patrycja : dzieki

)))))))
12 cze 23:32