zadanie
tn: proszę o rozpisanie i policzenie:
cos(7π)
tg(7π)
12 cze 21:45
Eta:
cos7π= cos(3*
2π+π)= cosπ= .....
tg7π =........ podobnie
| | π | | π | |
ctg2,5π= ctg(2π+ |
| )=ctg |
| =......... |
| | 2 | | 2 | |
12 cze 21:51
tn: no właśnie Eta, ja nie wiem ile wynosi ctg 0,5π
możesz rozpisać do końca tg 7π?
12 cze 22:03
ICSP: ctg 0,5π = ctg 90o teraz zajrzyj do tablic.
12 cze 22:04
tn: rozumiem że dla skrajnych wartości tj 90 180 0 360 270 nie ma pojęcia ćwiartek, czyli że nie
mogę ustalać znaku dla tych wartości nieważne dla jakich funckji tryg
12 cze 22:06