Calka podwoja
Sorek: Oblicz Całke podwojna
a)∫∫y dxdy D=ΔABC A=(0,0) B=(2,0) C=(−4,4)
b) ∫∫(x+3)dxdy D= y=x2−x
y=2x
w przykladzie A narysowalem wykres, wyznaczylem zakresy tego pola a calka wyszla mi ujemna i w
tym momencie stracilem caly watek i chec do rozwiazania. Dlatego prosze o pomoc. Moze ja zle
napisalem calke.
12 cze 21:08
mateusz: ooo masternak xDDDD
12 cze 21:18
Sorek: cicho draniu

wez mi smsa napisz

bo chyba wiesz kto ja jestem nie?
12 cze 21:22
mateusz: nie nei ja ze 101
12 cze 21:23
Sorek: skad wy wszyscy macie te zadania
12 cze 21:24
mateusz: 
pstryk i jest a jak tam z reszta zadan ja mam 1 z funkcja
12 cze 21:25
Sorek: ja mam 1 i 2
3 to sie nie ruszam nawet bo to wyglada choro i strasznie

ale mozna tu sprobowac zamiescic,
moze ktos sie zlituje
12 cze 21:26
mateusz: no dzikie toto takie xD
12 cze 21:27
Jack:
zrob sobie rysunek i zaznacz te punkty. Wyznacz równania prostych przechodzących przez nie i
całkuj... Masz pojęcie jak to zrobic?
12 cze 21:57
Sorek: wlasnie tak zrobilem. ale mowie wyszedl mi wynik ujemy
12 cze 21:59
Sorek: ∫∫dxdy= ∫2−4dx ∫−2x+4−xdy
taka mi calka wyszla
12 cze 22:05
Jack:
cała była z "y", ale mniejsza o to:
∫∫D y dx dy = ∫−40 ∫−3/2x +3−x y dydy + ∫02∫−3/2x+30 y dy dx
12 cze 22:20
Jack:
zeby nie rozbijać można było najpierw po x liczyć, potem po y.
12 cze 22:21
Jack:
∫∫D .... = ∫∫... dydx+∫∫...dydx
12 cze 22:41