x=(180-β)
TTCP:

x=(180−β) wiem ze trzeba skorzystac z twierzenia cosinusow tylko tego 'x' nie potrafie rozbic
12 cze 20:04
TTCP: Czworokąt wpisany w okrag 6 4 58 oblicz miare katow
12 cze 20:05
ICSP: masz odpowiedzi?
12 cze 20:09
TTCP: niestety nie
12 cze 20:09
TTCP: z ta beta trzeba kombinowac
12 cze 20:10
TTCP: a chwila kat beta jest poprzekatnej
12 cze 20:11
TTCP:

a= 180−β
b=β
12 cze 20:12
ICSP: zauważ że cos(180o − α) = −cosα
12 cze 20:13
TTCP: sprobuje to rozwiazac
12 cze 20:16
avia: √4+2√3*√4−2√3 rozwiazania z różnych zadań są rozbieżne.....jak powinno być? skorzystać
najpierw ze wzoru skroconego mnożenia na oba i dopiero potem na jeden?
19 lis 21:11