matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadaj monotoniczność
marcin88:
a
n
=n/n+1
12 cze 19:11
ICSP:
n
a
n
=
n+1
n+1
a
n+1
=
n+2
n+1
n
n
2
+ 2n + 1 − n
2
− 2n
a
n+1
− a
n
=
−
=
=
n+2
n+1
(n+1)(n+2)
1
(n+1)(n+2)
Odp ciąg jest rosnący
12 cze 19:14