matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wartość wielomianu
kazimierz:
wartość wielomianu W(x)= x−x
3
dla x=−2 wynosi :
12 cze 19:06
ICSP:
w(−2) = −2 −(−2)
3
= ... sam dokończysz
12 cze 19:07
kazimierz:
czyli wynik 6
12 cze 19:09
ICSP:
tak.
12 cze 19:10
kazimierz:
dziękuję
12 cze 19:12