wynik działania
jacek: Wynikiem działania 4(x−2)2−4(x2+4) jest:
12 cze 18:40
Eta:
No to "działasz"

4( x
2−4x+4) −4x
2−16= 4x
2−16x +16−4x
2−16=............
12 cze 18:42
xxx: 4x2 + 8x +16 − 4x2 −16 = 8x
12 cze 18:43
xxx: nooo pomylka sie wkradla zamiast 8x ma byc 16...

wynik tez sie zmieni
12 cze 18:44
Eta: @
xxx
cosik nie tak?
12 cze 18:45
Eta:
12 cze 18:45
jacek: teraz to już nic nie wiem
12 cze 18:48
jacek: czyli powinno być −16x
12 cze 18:53
jacek: rozwiązanie −16x
12 cze 18:54
Mila: (a−b)2=a2−2*a*b+b2
(x−2)2=x2−2*x*2+4=x2−4x+4 jezeli pomnożysz przez 4 =4x2−16x+16
(x2+4)2=x4+2*x2*4+16=x4+8x2+16 − 4(x4+8x2+16)=−4x4−32x2−64
4x2−16x+16−4x4−32x2−64=−4x4−28x2−16x−48
12 cze 18:54
jacek: jezu to co teraz jest prawidłowe bo jestem już głupi
12 cze 18:56
MikeRze: pierwsza odpowiedz i wynik jacka −16x
12 cze 19:00
ICSP: yy w co wy sie bawicie

4(x−2)
2 − 4(x
2+4) = 4(x
2 −4x + 4) − 4x
2 − 16 = 4x
2 − 16x + 16 − 4x
2 − 16 =
−16x
12 cze 19:00
jacek: super dzięki
12 cze 19:03
pomocy: czy może z was ktoś wie jakie wyniki działania 18 = mogą być?
26 mar 16:05