Dawac Dawac ...:D
Macius: Boki równoległoboku maja dł. 12 cm i 9 cm , a jedna z wysokości ma długość 4cm. Oblicz
długość drugiej wysokości równoległoboku. Rozważ dwa przypadki.
Pomocy
12 cze 18:24
ICSP: pierwszy przypadek: Wysokość o długości 4 pada na bok o długości 12
| | 16 | |
12 * 4 = 9 * h2 ⇔ h2 = |
| |
| | 3 | |
drugi przypadek. Wysokość o długości 4 pada na bok o długości 9
12 * h
2 = 9*4 ⇔ h
2 = 3
12 cze 18:27
Macius: mogłbys to rozpisać

bo niebardzo kapuję
12 cze 18:33
ICSP: P = 12 * 4
P = 9 * h2
P = P
12 * 4 = 9 * h2
wzór na pole równoległoboku chyba znasz.
12 cze 18:34
Macius: Ahaaa dzieki
12 cze 18:44