k3md
KOMRAD3MD: Zad1.
jeden bok prostokąta ma długość 12 cm a drugi bok jest o 2 cm krótszy od przekątnej. oblicz
obwód tego prostokąta.
Zad2.
wysokość trójkąta równobocznego jest równa 6 cm .oblicz długość boku tego trójkąta.
bardzo proszę o rozwiązanie tych zadań.
12 cze 17:41
Eta:

d−2>0 => d>2
z tw. Pitagorasa
(d−2)
2+12
2=d
2
d
2−4d+4+144=d
2
4d= 148 => d= 37 to: a= 35
Ob= 2a+2b= 2*35+2*12=.............
a
√3= 12
12 cze 18:00
KOMRAD3MD: bardzo dziękuję ci
12 cze 18:06
Eta:
na zdrowie
12 cze 18:08