matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Kaśka:
Rozwiąż równanie: 4x²(x+4) − (x+4) =0
12 cze 13:09
Eta:
wyłączasz (x+4) przed nawias (x+4)(4x
2
−1)=0 (x+4)(2x−1)(2x+1)=0 dokończ ........
12 cze 13:14
Kaśka:
dzieki
12 cze 13:34