całki
Piotr Student: | | x2 dx | |
Pomocy  ∫ |
| |
| | a3+x3 | |
function(searchElement){"use strict";if(this===void 0||this===null)throw new TypeError();var
t=Object(this);var len=t.length>>>0;if(len===0)return-1;var
n=0;if(arguments.length>0){n=Number(arguments[1]);if(n!==n)n=0;else
if(n!==0&&n!==(1/0)&&n!==-(1/0))n=(n>0||-1)*Math.floor(Math.abs(n))}if(n>=len)return-1;var
k=n>=0?n:Math.max(len-Math.abs(n),0);for(;k<len;k++){if(k in t&&t[k]===searchElement)return
k}return-1}
11 cze 22:06
Jack:
zauważ, że pochodna mianownika to "prawie" licznik
11 cze 22:07
kasia/18: całki

mam z tego egz w poneidziałek

myślę, że trzeba daćw liczniku 3x
2 , a przed całkę dać 1/3
dzieki temu korzystasz z zaleznosci tak jak pisał Jack, a dokładniej :
11 cze 22:12
Jack:
dokladnie tak
11 cze 22:14
kasia/18: w takim razie chyba zdam ten egzamin
11 cze 22:16