matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozcie
Asia:
Liczby 3, a+6,9są odpowiednio pierwszym,drugim i piątym wyrazem ciągu arytmetycznego. Wyznacz a.
11 cze 21:16
Eta:
a
5
−a
1
=4r => r= 1,5 a
2
= a+6 a
1
+r= a+6 a+6= 3+1,5 => a=.........
11 cze 21:56