matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy proszę
Asia:
Znajdź wszystkie takie liczby rzeczywiste m, aby ciąg(m,m
2
,m
3
) był arytmetyczny.
11 cze 19:20
ICSP:
2m
2
= m
3
+ m m
3
− 2m
2
+ m = 0 m(m−1)
2
= 0 m = 0 v m = 1
11 cze 19:22
Asia:
dzięki
11 cze 19:27