Rozwiąż równanie - pilne.
Dżola: Rozwiąż równanie:
350=(h*3)+(h*20)+(h*3)+(h*20)+(3*20)+(3*20)
11 cze 15:04
ICSP: Pole powierzchni całkowitej prostopadłościanu wynosi 350. Oblicz jego wysokość jeśli krawędzie
w podstawie mają długości 3 oraz 20
a = 3
b = 20
h = ?
Pc = 2ab + 2ah + 2bh
350 = 120 + 6h + 40h
230 = 46h
h = 5
11 cze 16:16
Dżola: Och.
Dziękuję.
12 cze 10:31
ICSP: Trafiłem z treścią zadania?
12 cze 10:33
Dżola: Tak, jestem zaskoczona. : )
12 cze 11:35
Dżola: Tak, jestem zaskoczona. : )
12 cze 11:36