przedstaw funkcję w postaci kanonicznej.
Kraft: Podaj współrzędne wierzchołka paraboli i określ jak skierowane są jej ramiona
y=−4x2+10
11 cze 14:40
kasien94: Ponieważ wspolczynnik a = −1, wiec ramiona ida w dół.
11 cze 15:48
oaxoaxoax: | | Δ | |
wierzchołek paraboli to punkt q, który jest określony wzorem q=− |
| |
| | 4a | |
11 cze 15:50
oaxoaxoax: | | b | |
Źle przeczytałem treść. Musisz obliczyc wcześniej podane q, oraz także p=− |
| |
| | 2a | |
11 cze 15:51
kasien94: wspolrzedne wierzchołka to (0,10)
11 cze 15:51
ICSP: a = −4.
11 cze 16:24