matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
%
kurzel131:
Mimo ze jestem po maturze to nadal nie wiem jaki procent liczby daie X%, tzn jak jest do uzyskania 50 pkt to 1 pkt = 2% a jak jest z egzaminem zawodowym gdzie jest 20 pyt
11 cze 14:01
Godzio:
1
* 100% = 2%
50
1
* 100% = 5% −− 1 pkt to 5%
20
11 cze 14:08
kurzel131:
dzieki
12 cze 23:03