matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiaz rownanie
Ola:
x
2
− x/2 − 1/2 =0
11 cze 13:42
Nie jestem mądry:
x
1
x
2
−
−
= 0 /*2
2
2
2x
2
−x−1=0 Δ= 1+4=9
√
Δ
=3
1−3
1
x
1
=
= −
4
2
1+3
x
2
=
=1
4
11 cze 13:48