pomocyyy
Asia: Prosta o równaniu y=12pp przecina parabolę o równaniu y=x2−4w punktach A i B.Wobec tego
odcinek AB ma długość:
A.4, B.8, C.12, D.16
11 cze 12:40
bar80: znajdź te punkty − rozwiąż równanie x2 − 4 = 12 Rożnica pomiędzy tymi punktami to to samo co
odległość.
11 cze 13:51
Asia: ale jak znaleźć te punkty. nie wychodzi mi
11 cze 16:44
ICSP: x2 − 4 = 12 nie możesz rozwiązać?
11 cze 16:45
Asia: rozwiązałam i co dalej
11 cze 16:50
ICSP: teraz masz dwa punkty:
A(x1 ; 12)
B(x2;12)
11 cze 16:54
ICSP: wystarczy że obliczysz odległość między tymi punktami.
11 cze 16:54
Asia: dzieki bardzo
11 cze 16:55