matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
Julia:
Wiedząc że f(x)=2cosx+|cosx| oblicz f(x)=
3
2
11 cze 11:35
Julia:
?
11 cze 13:58
Godzio:
⎧
3cosx gdy cosx ≥ 0
f(x) =
⎨
⎩
cosx gdy cosx < 0
1
cosx =
gdy cosx ≥ 0
2
3
cosx =
gdy cosx < 0 −− sprzeczność
2
11 cze 14:06
Julia:
Dziękuję
11 cze 15:05