| sinx | ||
2sin+√3 | =0 | |
| cosx |
| 1 | ||
sinx(2+√3 | )=0 | |
| cosx |
| 1 | ||
2+√3 | =0 *cos | |
| cosx |
| √3 | ||
cos=− | ||
| 2 |
| −5π | 7π | |||
x= | +2kπ lub x= | |||
| 6 | 6 |
| −5π | 5π | |||
a w odp. mam x=kπ lub x= | +2kπ lub | +2kπ pomozcie | ||
| 6 | 6 |
| √3 | ||
cosx = − | ma takie rozwiązania: | |
| 2 |
| 5π | 5π | |||
x = − | + 2kπ lub x = | + 2kπ k ∊ C | ||
| 6 | 6 |
| π | ||
I zapomniałaś jeszcze o dziedzinie: D = R − { | + kπ} | |
| 2 |
| √3 | ||
przeciez moje rozwiązania dla cos = − | są tez dobrze , z wykresu wyczytalem .. | |
| 2 |
| 7 | ||
No właśnie to | π nie jest do końca odczytane, owszem jest to rozwiązanie, ale ono zawiera | |
| 6 |
| 5π | ||
się w − | + 2kπ, cosinus ma w jednym okresie dwa rozwiązania, | |
| 6 |