pomóżcie
Asia: Liczby a1=5, a2=50 sa dwoma początkowymi wyrazami ciągu arytmetycznego(an). Czwarty wyraz tego
ciągu jest równy:
A. log 140, B. log250, C. log500, D.log5000
10 cze 14:24
ICSP: nie poplątałaś czegoś w treści zadania?
10 cze 14:53
Eta:
odp: a4= 140
nie masz takiej w swoich propozycjach !
10 cze 16:53
ICSP: a moze to było tak:
a1 = log 5
a2 = log 50
a2 − a1 = r
r = 1
a4 = a1 + 3r
a4 = log 5 + log 1000 = log 5000
ale to są tylko moje domysły tak to jest gdy nie podaje się dokładnej treści zadania.
10 cze 17:18
prosto: a1=log5
a2=50
r=a2−a1=45
a4=log5+(4−1)*45= log140
2 sty 16:06
prosto:
2 sty 16:07
5-latek: A po co sie meczycie
Przeciez wiadomo ze zawsze odpowiedz prawidlowa to odpowiedz a)
dlateg zeby nie stresowac ucznia i zeby sie czasami nie pomylil
2 sty 16:14
daras: 5−latku ale to było na maturze w zeszłym roku, wiec już po stresie i nieważne co wyszło
2 sty 16:18
5-latek: Czesc. Widzialem date

Tak tylko sobie napisalem
2 sty 16:34