matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!
Asia:
Do okręgu o równaniu (x−5)
+
(y−3)
=
34 należy punkt: A. A=(2,7), B. B=(2,−2), C. C=(2,−3), D. D=(2,6)
10 cze 12:15
oaxoaxoax:
Punkt B. Dlaczego ? Bo (2−5)
2
+ (−2−3)
2
= 34 (−3)
2
+(−5)
2
= 34 9+25 = 34 34 = 34 Po prostu podstawiasz punkt do wzoru
.
10 cze 13:29
Asia:
dzięki wielkie
10 cze 13:31