matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosta
Asia:
Prosta o równaniu 4x−3y−12=0 przecina oś Oy w punkcie: A=(0,−4), B=(−3,0), C=(3,0), D=(0,4)
10 cze 09:48
oaxoaxoax:
4x−3x−12=0 4x−12=3y /:3
4
x − 4= 0
3
b=−4, a więc odpowiedź A.
10 cze 10:02