logarytm
Aiko: Witam^^
jak obliczyć logarytm 27log32? Wiem, że wychodzi 8, ale czy mógłby ktoś mi to wytłumaczyć?
Nie wiem jak do tego dojść.
9 cze 23:21
Eta:
alogab= b
27= 33
(33)log32= 33log32= 3log323= 23= 8
9 cze 23:33
Godzio:
27log32 = (33)log32 = [(am)n = am * n ] = 33log32 =
[ k * logab = logabk ] = 3log323 = 3log38 = [alogab = b ] = 8
9 cze 23:33
Eta:
9 cze 23:36
Godzio:
Coś ostatnio wolny jestem
9 cze 23:37
Eta:
Bo słońce za bardzo grzeje
9 cze 23:39
Godzio:
Ale dzisiaj fajnie było ... poprzednie dni były takie że nie chciało się z domu wychodzić
9 cze 23:40
Eta:

....... u mnie dzisjaj była siarczysta ulewa
9 cze 23:41
Godzio:
U mnie ta ulewa była w nocy, a dzisiejszy dzień idealny, nie za gorąco nie za zimno
9 cze 23:42
Eta:
O , to już teraz wiem kto nasłał mi taką ulewę
9 cze 23:49