matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczniki
pavik 35:
Zadanie : Oblicz wyznacznik : W
1
=4a+6 8 5 a−7 Rozwiązanie: 5a
2
+20a−a−4−21 =5a
2
+19a−25 Czy dobrze to rozwiązałem?
9 cze 22:01
think:
(4a + 6)*(a − 7) − 5*8 = .... do poprawki
10 cze 10:35