pomocy
weronika: jaki jest warunek prostopadłości dwóch wektorów? nie moge tego znalezc, a bardzo potrzebuje do
jutrzejszego testu..
9 cze 21:27
Eta:
→ →
u= [a,b] v=[c,d]
warunek prostopadłości : a*c+b*d=0
9 cze 21:36
jarek: iloczyn skalarny
28 paź 11:42
jarek:
28 paź 11:42
ja: Lol 2
17 lis 17:28
kuba: dla jakiego α zachodzi rownosc α (wektor)u + (wektor)v = (wektor)0 czyli (0;0) dla a)
u=[2;−3], v=[−6;9]
12 lis 18:25
Janek191:
→ → →
3 u + v = 0
12 lis 18:28
lnkljnkjnkjn:
22 kwi 11:32
.,m/.,m#62;: ∊∊∊∊∊∊∊∊∊∊←←←←←./,m/.,m/.,m/.,m
9 lut 17:13
Jacex: Twój warunek jest niekompletny. Powinno być
→ →
u= [a,b] v=[c,d]
warunek prostopadłości : a*c+b*d=0 LUB a*c=b*d. Twój wzór uwzględnia tylko jeden
z dwóch możliwych przypadków. Przecież zgodnie z twoim wzorem (i niezgodnie z prawdą)
wektor −v nie będzie prostopadły do wektora u.
Pozdro
10 kwi 13:07
Reisi: Jacex co ty gadasz człowiku przecież w drugim przypadku mamy wektory rownoległe....
16 kwi 17:39
Reisi: edit jednak co i ja i co pan jacex gada
16 kwi 18:34
Reisi:
→ →
u=[a1;b1] v=[a2;b2]
u⊥v ⇔ a1a2 + b1b2 = 0
u∥v ⇔ a1b2 = b1a2
Byłam najlepszym przykładem na "nie wierzcie we wszystko co widzicie w internecie".
16 kwi 18:39
Min. Edukacji: cos 90o = 0
17 kwi 06:58