matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak ?
damian:
W trójkącie prostokątnym przyprostokątne maja długość 6 cm i 15 cm. Oblicz wartości funkcji trygonometrycznych kąta ostrego alfa leżącego naprzeciw krótszej przyprostokątnej jak to zrobic ?
9 cze 20:49
Eta:
c
2
= a
2
+b
2
c
2
= 36+225 c
2
= 261 c= 3
√
29
a
sinα=
=.......
c
b
cosα=
=......
c
a
tgα=
=.........
b
b
ctgα=
=........
a
9 cze 22:00