:)
damian: sprawdz czy podane rownosci sa tozsamosciami
| 1 | |
| − ctgα * sinα = sinα * tgα |
| cosα | |
jest to tozsamosc ?
9 cze 20:43
krystek: L= .......
Wiesz ,że ctgα= .... podstaw skróć , sprowadż do wspólnego mianownika Pomyśl czemu jest równy
tgα ... I masz zadanie.
9 cze 20:48
damian: | | 1 | | cosα | | 1− cos2 | | sin2α | |
L= |
| − |
| *sinα = |
| = |
| = sin α |
| | cosα | | sinα | | cosα | | cosα | |
* tgα = P

tak ma byc ?
9 cze 20:52
krystek: Nie ,sinxsinxcosx
9 cze 20:55
krystek: tgx=sinxcosx
9 cze 20:56
damian: w tym co jest 1− cos2 ?
9 cze 20:56
damian: hmmm
9 cze 20:57
damian: nie lapie teraz
9 cze 20:58
krystek: Popatrz masz sin 2x =sinx *sinx a w mianowniku cosx .A sinx / cox = tgx i masz prawą stronę
sinx*tgx
9 cze 21:05
damian: nie wiem jak to zrobic −.−
9 cze 21:14
damian: to przekracza moje mozliwosci
9 cze 21:15
krystek: Popatrz na swój post z 20.52 miałeś dobrze tylko po ostatnim zaku równości nie dopisałeś tgα
9 cze 21:16
damian: przy sinα
9 cze 21:18
krystek: Nie przesadzj wszystko zrobiłeś wg wskazówek ..Tożsamość to L=P (nie miałeś tgα)
9 cze 21:19
krystek: No tak
9 cze 21:19
damian: to wiem
9 cze 21:20
krystek: To dlaczego tak długo to trwało?
9 cze 21:21
damian: tytaj gdzie jest α to pozmeiniac wszedzie na x ?
9 cze 21:22
damian: tutaj*
9 cze 21:23
krystek: Nic nie zmieniaj ,ja czasem pisałam x .
9 cze 21:27
damian: | sin2x | |
| = sin x * tg x = P |
| cos x | |
tak ?
9 cze 21:27
damian: dobra niekuje ci za pomoc

moze jutro poprawie matme
9 cze 21:30
damian: dziekuje *
9 cze 21:30