matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz wzór ogólny monotonicznego ciągu geometrycznego
remfstar:
Wyznacz wzór ogólny monotonicznego ciągu geometrycznego (an): a) a6=−4, a10= −1/64 b) a1*a5=1, a
2
⋀2/a
3
⋀2=25 c)a2*a4=1, a
2
⋀2+a
3
⋀2=5 Bardzo dziękuję za pomoc
!
9 cze 19:55