matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy! <33
banan!`:
3x+5
x−2
−
2x−1
2−x
9 cze 19:47
banan!`:
Po wykonaniu działania,jaki otrzymamy wynik.
9 cze 19:47
ZKS:
3x + 5
2x − 1
−
=
x − 2
2 − x
3x + 5
2x − 1
−
=
x − 2
−(x − 2)
3x + 5
2x − 1
+
=
x − 2
x − 2
3x + 5 + 2x − 1
x − 2
9 cze 19:52