1 wykres
Ola: Wykres różnowartościowy czy nie?
Proszę o napisanie czy ten wykres jest różnowartościowy i dlaczego(proszę o napisanie na co
trzeba patrzeć żeby to określić)
Wykres:
http://iv.pl/images/29015657189997289535.jpg
9 cze 19:02
Maryjusz: Nie jest to wykres różnowartościowy, ponieważ dla dwóch różnych x może przyjąć tą samą wartość.
9 cze 19:06
Ola: a gdzie widać to na tym wykresie?
9 cze 19:10
Ola: tam gdzie są te kropki tzn tam gdzie się odczytuje dziedzinę? <−6,6)
9 cze 19:13
9 cze 19:30
Ola: ....
9 cze 19:38
Ola: proszę o pomoc
9 cze 19:43
Ola: ...
9 cze 19:47
krystek: Mariusz Tobie wyjaśnił,czytaj uważnie jeżeli x1≠x2 →f(x1)≠f(x2)
A zwróć uwagę ,że dla róznych x funkcja przyjmuje te same wartości −popatrz uważnie na wykres.
9 cze 19:50
damian: wiecie moze

zmien miare stopniowa na lukowa 130 stopni , 250 stopni , 780 stopni ?
9 cze 19:52
krystek: Na 2) masz wartość funkcji dla x=−2 i x=3 taka sama czyli :różne x a wartość funkcji taka sama
iwynosi ......?
9 cze 19:53
damian: pomozcie z tym zadaniem
9 cze 19:54
Ola: 2 ?
9 cze 19:55
krystek: a dlaczego wszedłęs na post Oli?
9 cze 19:56
damian: bo nie wiem jak sie zaklada nowy
9 cze 19:56
damian: juz mam
9 cze 19:57
krystek: No właśnie i dlatego nie jest różnowartościowa i ta z a) też nie. Myślę ,że zrozumiałaś.
9 cze 19:57
Ola: i ten 2 wykres jest różnowartościowy czy nie
9 cze 19:57
Ola: aha
9 cze 19:59
Ola: nie za bardzo widze tego na tym wykresie a) gdzie to widzisz bo już zaczynam to rozumieć
9 cze 20:08
krystek: Popatrz na wartość funkcji dla −5 i 5 ile wynosi?
9 cze 20:11
Ola: ale tam na 1) wykresie jest tylko −5
9 cze 20:14
Ola: ?
9 cze 20:16
Ola: chodzi ci o te 2 wykresy co dałem razem czy ten pierwszy?
9 cze 20:17
krystek: Ale we wcześniejszym podanym wzorze masz te wartości.
Natomiast tutaj nie masz wyrażnie.zaraz spróbuję Tobie wyjaśnić.
9 cze 20:18
krystek: O ten pierwsz.
9 cze 20:18
Ola: aha ja patrzyłam na ten 1 ale ten 2 link co wysłałam
9 cze 20:20
krystek: a) narysuj prostą np y=2 zauwaz ,że przecina wykres w dwóch punktach i sa to te same wartości y
wynoszące 2 od nich zrób pionową kreske i odczytaj jakie wartości x im odpowiadaja .
Dlatego funkcje nie są różnowartościowe
9 cze 20:22
9 cze 20:45
krystek: A napisz Ty ,wtedy wiem ,że rozumiesz .Przeczytaj uważnie co wcześniej Tobie napisałam.
Funkcja jest różnowatościowa jeżeli dla różnych x −ów przyjmuje różne wartości (nie moga byc
takie same.) jaśniej nie potrafię.
9 cze 20:52
Ola: 1 nie jest różnow
9 cze 20:58
Ola: weź mi napisz bo to nie jest najważniejsze tylko tego nie umiem tzn dziedzinę, ZW, f(x)=0, f↑,
i f↓, itp umiem wyznaczać bo mam jeszcze jutro poprawić się z Fizyki jutro a to muszę mieć jak
by co
9 cze 21:01
9 cze 21:06
Ola: Proszę
9 cze 21:08
Ola: Proszę o zrób te 4 ostatnie wykresy
9 cze 21:18
Ola: krystek
9 cze 21:22
Ola: mam jeszcze fizykę do poprawy
9 cze 21:24