matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
...
123 :/:
Przekrój graniastosłupa prawidłowego czworokątnego jest prostokątem o bokach długości 3
√
2
i 5. Oblicz objętość tego graniastosłupa.
9 cze 14:07
amator:
3√2 to przekatna podstawy a√2=3√2 a=3 h=5 v=a²h=3²×5=9×5=45j.³
4 lis 08:13
dero2005:
5
√
2
a =
2
75
V = (
5
√
2
2
)
2
*3
√
2
=
√
2
j
3
2
czy tak nie może byc
?
4 lis 08:25