dobrze jest?
mariusz: y=(cos x)
5x
Iny=In(cos x)
5x
Iny=5xIncosx
| 1 | | 1 | |
| *f'(x)=5Incosx+5x* |
| *(−sinx) |
| f(x) | | cosx | |
| | 1 | |
(?) f'(x)=(cosx)5x*5Incosx+5x |
| (−sinx) |
| | cosx | |
8 cze 23:30
Bogdan:
W końcowym zapisie powinny być nawiasy: y' = (cos)5x(5lncosx − 5xtgx)
8 cze 23:43
mariusz: wynik z notatek:
| | 1 | |
f'(x)=e5xIncosx*(5Incosx+5x |
| *(−sinx)) |
| | cosx | |
8 cze 23:45
mariusz: Bogdanie który wynik będzie dobry?
8 cze 23:45
Bogdan:
e5xlncosx = eln(cosx)5x = (cosx)5x
To są te same rozwiązania, tylko inaczej zapisane.
8 cze 23:52
wydi: Oki dzięki bardzo

przed maturą i teraz na studiach, dobrze ze można liczyć na pomoc po jakimś czasie przerwy!
pozdrawiam!
8 cze 23:56
Bogdan:
9 cze 00:04