pytanie
tn: jak podnieść do kwadratu (sin300)2
8 cze 22:46
ziomek: tzn to jest (sin30
o)? odczytaj z tabeli wartości funkcji tryg. jeśli to jest tak jak myśle
8 cze 22:48
8 cze 22:49
tn: czyli najpierw znajduję wartość zwracaną przez sin a potem podnoszę do kwadratu
co jeśli było by sin2(30)
8 cze 22:57
Anna: To jest to samo.
8 cze 22:58
ZKS:
sin230o = sin30o * sin30o
8 cze 22:58
Eta:
sin230o= (sin30o)2= ........
8 cze 22:59
Bogdan:
Jeśli weźmiemy miarę 300
o, to (sin300
o)
2 = (sin(360
o − 60
o))
2 = (−sin60
o)
2 =
8 cze 23:04