pierwiastki
Marta: 4√3* 3√2=?
4√3* 3√3= ?
x√2=6√3=?
x=?
8 cze 21:50
Marta: Pomóżcie proszę bo jutro z tego zaliczam
8 cze 21:51
krystek: Wcześnie obudziłaś się !a)4*3*√2*√3=
a w następnych co Ty popisałaś?
8 cze 21:55
Marta: 4√3* 3√2 = 12√6
4√3* 3√3= 12√9=12 * 3= 36
dobrze? ;>
a jak x obliczyć? ;>
8 cze 22:00
Marta: a) 4√3 * 3√2=?
b) 4√3 * 3√3=?
c) x√2= 6√3
x=?
8 cze 22:02
krystek: c)teraz napisałaś pop[rawnie obustronnie / :√2 i usuń niewymierność i zad skończone.
8 cze 22:05
Marta: A punkt a i b zrobiłam dobrze?
czy w c wynik wynosi 3√6
8 cze 22:08