zapisz w postaci jednej potęgi...
afri: Chyba za długo już siedzę nad tą matmą, bo zawiesiłam się na tym zadaniu...
Zapisz w postaci jednej potęgi:
2*3
12 + 2* 3
13 + 9*3
10
Jak ktoś złamie moją wewnętrzną blokadę przed tym zadaniem to będę bardzo wdzięczna

Wiem, że jest proste... to znaczy tak czuję
2 mar 21:12
kimi:
2*312 + 2*313 + 312 bo 9= 32
312( 2 + 2*3 + 1) = 312 * 9=
= 312 * 32 = 314
2 mar 21:17
kama: 39
35 hyba jakoś tak
2 mar 21:17
afri: ahh dzięki... wiedziałam, że to banał

myślenie już się spowalnia, hehe
Pozdrawiam!
2 mar 21:19
kama: 36 do potęgi 35
2 mar 21:19
2 mar 21:20
kama: 2*312 + 2*313 + 312 bo 9= 32
312( 2 + 2*3 + 1) = 312 * 9=
= 312 * 32 = 314
2 mar 21:53