oblicz pole.
Mariola: oblicz pole trójkątów równobocznych jeżeli
h=2
w drugim
h=3√3
i w trzecim
h=2√21
8 cze 18:08
lolek:
1. 2= a
√3/2
4 = a
√3
4/
√3=a
a = 4
√3/3
P = a
2√3/3
wiec podstaw tylko do wzoru a i juz masz.. tak samo zrob z reszta. powodzenia
8 cze 18:31
ol: a może ktoś pomóc 2 przykład?... bo nie kumam jak z tymi pierwiastkami
8 cze 18:41
Mariola: ?
8 cze 19:20
Nie jestem mądry: 2)
| | a√3 | | 2h | | 6√3 | |
h= |
| ⇒ a= |
| = |
| =6
|
| | 2 | | √3 | | √3 | |
8 cze 19:23
Mariola: Dzięki

a trzeci?
8 cze 19:25
Nie jestem mądry: | | a√3 | | 2h | | 4√21 | | 4√63 | | 12√7 | |
h= |
| ⇒ a= |
| = |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | √3 | | √3 | | 3 | | 3 | |
8 cze 19:29
8 cze 19:30
Mariola: Thx
8 cze 19:32