matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
rozwiaz rownania:
(x+2)x=2(x+2)(x−1)
8 cze 15:53
M:
14 mar 10:03
Mei Lin:
D=ℛ x
2
+2x=2(x
2
+x−2) x
2
+2x=2x
2
+2x−4 −x
2
+4=0 −x
2
=−4 x
2
=4 x=−2 lub x=2
14 mar 11:02