matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
rozwiaz rownania:
−x3−x2+3x+3=0
8 cze 15:44
bart:
−x
2
(x+1)+3(x+1)=0 (−x
2
+1)(x+1)=0 (−x+1)(x+1)(x+1)=0 x=1 lub x=−1
8 cze 15:46
rozwiaz rownania:
(x+2)x=2(x+2)(x−1)
8 cze 15:50