Fizyka pomocy :)
miki: Fizyka ;;
oblicz energię, pęd i masę fotonu , jeżeli jego długośc wynosi 700 Nm.
(ktoś mi już podawał wzory, ale dziwne wyniki mi wychodzą , może ja coś źle robie )?
h=6,63 * 10−34 js
c= 3*108 m/s
λ= 700* 109 m
energia E=hv
E=h cλ
E=6,63 *10−34 * 3*108 /700 * 10−9 = 2,841 * 10−19
m=h/c*λ
m= 6,63 * 10−34 /3 * 108 *700* 10−9 =3,157 *10−36
p=m*v , c=v
p=3,157*10−36 * 3*108 =9,471 *10−28
8 cze 14:25
miki: powie mi ktoś czy to jest dobrze


z góry dzięki za pomoc i zainteresowanie
8 cze 14:42
bart: wzorki dobre
8 cze 15:40
miki: DZIEKI BARDZO POZDRAWIAM !
8 cze 17:52