matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc....dziekuje :-*
julcia:
oblicz wartość wyrażenia: −2(cos30 stopni+ sin60 stopni) + tg30 stopni * ctg30stpni
8 cze 14:18
M:
14 mar 10:04
Mei Lin:
√
3
√
3
1
−2(
+
)+
*
√
3
=
2
2
√
3
2
√
3
=−2*
+1=−2
√
3
+1=1−2
√
3
2
14 mar 11:10