pomuzcie prosze na jutro to zadanko.z gory dziekuje
maja :): a)W trojkacie prostokatnym jedna przyprostokatna ma długosc 4cm,a druga przyprostokatna ma
dlugosc 3 i kat przy tej przyprostokatnej ma miare α.Oblicz sinα,tgα,ctgα.
b)W trojkacie przyprostakatnym jedna przyprostakatna ma dlugosc 6cm,a przeciwprostakatna ma
dlugosc 8 i kąt przy przyprostokatnej dlugosci 6 ma miare α.oblicz sinα,tgα,ctgα.
8 cze 14:14
palec i kula:
a) sinα=45 , tgα={4}{3} , ctgα=34
b) Operujesz pojęciem niezrozumiałym−"trójkąt przyprostokatny"
8 cze 16:52