proszę o pomoc
:):

Oblicz objętość narysowanego ostrosłupa prawidłowego wiedząc,[ES]=12 cm i [AC]= 5
√2 cm
8 cze 08:32
krystek: I licz. Podstawa w prawidłowym czworokątnym jest .... AC jest przekątną.
ogólny wzór na objętość V=13Pp*H
8 cze 08:38
oaxoaxoax: Skoro |AC|=5√2, to podstaw to pod wzór d=a√2 i oblicz długość boku. Następnie oblicz pole
podstawy i wstaw do wzoru, bo wszystkie dane będziesz już mieć/miała podane.
8 cze 09:20
:): Dziękuję...niestety,dawno miałam matematykę..i stąd problemy..
8 cze 10:33