pomóżcie ;(
Kasia: Prosta k przechodzi przez środek okręgu i przecina okrąg w punktach A i B. Punkty te połączono
cięciwami z punktem C należącym do okręgu. Oblicz długość okręgu i pole koła, jeżeli |AC|=8 ,
|BC|=4{2}
7 cze 21:32
Nie jestem mądry:

Oblicz AB z tw. pitagorasa
7 cze 21:36
ICSP: P = 24
L = 2√6π
7 cze 21:38
ICSP: L =4
√6π
7 cze 21:38
Nie jestem mądry: AB = 4√6 ⇒ L= 2√6π
7 cze 21:40
Nie jestem mądry: A nie

jednak L= 4
√6π zapomniałem o dwójce
7 cze 21:41
ICSP: AB = 2r
L = 2πr
L = 4√6π
r = 2√6 chyba tak?
7 cze 21:41