matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Olbicz logarytmy! pomocy!
jarozjeb:
5log
5
18 − 4log
5
2 − 9log
5
3
log
5
18 − log
5
3
7 cze 21:18
ZKS:
5log
5
18 − 4log
5
2 − 9log
5
3
=
log
5
18 − log
5
3
18
5
log
5
(
)
2
4
* 3
9
=
log
5
6
2
5
* 3
10
log
5
(
)
2
4
* 3
9
=
log
5
6
log
5
6
= 1
log
5
6
7 cze 21:33
Eta:
lub tak: log
5
18= log
5
3
2
*2= 2log
5
3+log
5
2
5(2log
5
3+log
5
2) −4log
5
2−9log
5
3
=
18
log
5
3
log
5
3+log
5
2
log
5
6
=
=
= 1
log
5
6
log
5
6
7 cze 21:42