matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomiany
iskra:
w(x)= x
4
− 5x
3
+ 6x
2
w(x)= (x
2
− 3x+2) (x
2
−2x−3) rozłóż wielomian an czynniki. Proszę o pomoc
7 cze 19:05
ZKS:
x
2
(x
2
− 5x + 6) = x
2
(x − 2)(x − 3) (x − 1)(x − 2)(x + 1)(x − 3)
7 cze 19:17