proszę o pomoc: rozwiąż graficznie układ nierówności, znajdź współżędne wierzchołków wyznaczonego ob
aNia: proszę o pomoc: rozwiąż graficznie układ nierówności, znajdź współżędne wierzchołków
wyznaczonego obszaru
-x+y≤4
2x+y≥-5
3x-y≤0
2 mar 20:39
Mickej: to będzie tak ze robisz sobie w układzie współzależnych te 3 proste
y=x+4
y=-2x-5
y=3x
i zaznaczasz sobie tylko jeśli ≥ to to co jest nad prostą wraz z nią a jesli≤ to to co
jest pod nią

a wierzchołki to punkty przecięcia się tych protych
2 mar 20:43
aNia: dziękuje bardzo

2 mar 21:21
Mickej: za takie całusy to nawet mogę to narysować
2 mar 21:26