jutro zaliczenie semestru
JUTRO ZALICZAM POMOŻECIE ?: Od razu będę robił zadania, więc jeżeli możecie powiedzieć czy dobrze obliczyłem byłoby miło
oraz jak znajdzie się gdzieś błąd to powiedźcie, gdzie i jak mógłbym to obliczyć dalej
Oblicz:
√49*81 = 7 * 9 = 63
52 * 5−4 = 52−4 = 5−2 = 152 = 125
√49+81 = √130
(4*16) 13 = 64 13 = 3√64 = 4
(63 : 6)2 = (216 : 6)2 = 362 = 1296
210 − 29 = 29(2 − 1)
1414 : 1415 = 1414−15= 14−1 = 114
7 cze 13:32
JUTRO ZALICZAM POMOŻECIE ?: ostatni przykład
1414 : 1415 = 14({14} − {15}) = 14−1 = 114
7 cze 13:33
JUTRO ZALICZAM POMOŻECIE ?: (63 : 6)2 = 65 : 62 = 6{5 − 2 ] = 63 = 216
7 cze 14:51
JUTRO ZALICZAM POMOŻECIE ?: podbijam
7 cze 19:19
JUTRO ZALICZAM POMOŻECIE ?: podbijam x2
7 cze 22:36