matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
FUNKCJA KWADRATOWA BŁAGAM
DJAS:
wyznacz a) najwieksza wartosc funkcji y= −x
2
+2x+3 b) najmniejsza wartosc funkcji y=x
2
+5x+6
7 cze 07:45
kachamacha:
y
w
szukaj
7 cze 09:12
oaxoaxoax:
−Δ
Przypomnę, że y
w
=
.
4a
7 cze 10:36