matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Bronxa:
Jak rozwiązac taka całke: ∫xe
−x
2
7 cze 00:10
Godzio:
−x
2
= t −2xdx = dt
1
xdx = −
dt
2
1
1
1
... = −
∫e
t
dt = −
e
t
+ C = −
e
−x
2
2
2
2
7 cze 00:12